Déze zomerse drankjes zijn perfect tijdens de zwangerschap

Bij een zonnige zomer hoort een lekker koud drankje. Ben jij zwanger? We zetten wat fijne én verantwoorde zomerdrankjes voor jou op een rij.

1. Zuiver zuivel

Lekker en gezond hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Kies voor een heerlijk koud glas melk. Volgens het Voedingscentrum passen melk- en melkproducten binnen een gezond voedingspatroon. Ook als je zwanger bent. Er zitten veel goede voedingsstoffen in, zoals eiwit en vitamine B2, B12 en calcium. Ook levert melk mineralen als fosfor, kalium, magnesium en zink. Goed voor jou en je baby. Kies bij voorkeur halfvolle melk of magere melk. Maak je glas melk lekker zomers en extra koel met wat ijsblokjes en schuif een stukje aardbei aan de rand van je glas.

2. Feestelijke gele mocktail

Feestje en zin in een drankje? Er is tegenwoordig een ruime keuze alcoholvrije dranken. Of maak zelf heel makkelijk een lekkere virgin cocktail: deze op basis van karnemelk geeft direct een bite door de frisse smaak.

  • Giet ¾ deel karnemelk in een champagne glas
  • Schenk ¼ deel verse sinaasappelsap er overheen
  • Druppel een theelepel honing in het glas
  • Hang een aardbei of een schijfje sinaasappel over de rand

3. Roze en romige smoothie

Tijdens en na je zwangerschap is het belangrijk om gezond te eten en drinken. Dat draagt ook bij aan een fit herstel. Wil je op een makkelijke manier iets gezonds en lekkers binnen krijgen, dan is deze knalroze smoothie echt een aanrader.

  • Doe wat bevroren mango blokjes en bevroren aardbeien in de blender
  • Schenk er een flinke scheut magere yoghurt bij en een beetje water
  • Blend het geheel tot een romige gladde smoothie
  • Maak het af met een rietje in het glas en een schijfje watermeloen of een takje rode bessen aan de rand.

Gecreëerd in samenwerking met Kek Mama.

Meer weten over melk drinken tijdens de zwangerschap? Lees hier verder.

De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.