Lekker om met melk te maken

Hoe zorg jij ervoor dat je kind de door het Voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid halfvolle of magere melk(producten) binnenkrijgt? Met twee glazen melk zit je er al op, maar je kunt melk(producten) ook heel goed verwerken in bijvoorbeeld pannenkoeken en smoothies. Ontdek snel deze lekkere variaties met melk.

Twee bekers óf...

Met twee bekertjes van 150 ml krijg je al voldoende melk binnen, maar het hoeft niet perse in die vorm gegoten te worden. Je kunt ook voor andere halfvolle of magere melkproducten gaan, zoals yoghurt, vla of kwark. Wat óók telt is de melk die je in andere drankjes of eten verwerkt. En nog superlekker ook. Denk bijvoorbeeld eens aan:

 1. De melk in een kop thee
 2. Een smoothie met melk en fruit
 3. Pannenkoeken: er gaat flink wat melk in het beslag
 4. Instant aardappelpuree: daar gaat per pakje wel 300 ml melk doorheen
 5. Chocolademelk – maak ‘m eens met gesmolten pure chocolade, daar zit minder toegevoegde suiker in
 6. Havermoutpap: een ideaal ontbijt
 7. Soep: zoals courgettesoep met melk, zo krijgt je kind gelijk een hoop groente binnen

Melk in een ander jasje

Recept voor een zonnige zomerdag-smoothie:
Om alvast te experimenteren met ‘melk in een ander jasje’: met deze zomerse smoothie heb je gegarandeerd een succesnummer te pakken. En je krijgt nog lekker wat melk binnen ook. Dit recept is voor drie personen.

 • 1 banaan
 • Halve mango
 • 250 ml melk
 • 200 ml halfvolle yoghurt
 • 1 eetlepel honing (optioneel)
 • IJsblokjes
 • 1 blender
 • 3 hoge glazen
 • 3 rietjes

Snijd het fruit in stukjes, doe alle ingrediënten in de blender en proef het resultaat. Mag het íets zoeter? Voeg dan de lepel honing toe. Schenk de zomerse smoothie in een mooi hoog glas of een vrolijke kinderbeker en steek er een gekleurd rietje erin. Proost!

‘Pannenkoeken zijn bij ons een hit’

Melk: bij Andrea (37) en Paul (41) thuis zijn ze er dol op. Oscar (5) en Hugo (2,5) willen het de hele dag wel drinken. ‘Bij het ontbijt, de lunch en het liefst ook nog tussendoor: onze jongens kunnen geen genoeg krijgen van melk. Pannenkoeken zijn bij ons sowieso ook een hit,’ vertelt Andrea. ‘Maar zeker als je kind melk níet zo’n grote melk-fan is, dan is het heel handig om te weten hoe hij met deze melk-ideeën toch de aanbevolen hoeveelheid aantikt!’

Gecreëerd in samenwerking met Ouders van Nu.

Op zoek naar andere voorbeelden van melkproducten? Lees hier verder.

De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.